Cum sărbătoreşte Clujul Ziua Naţională a României. Vezi programul evenimentelor

Cum sărbătoreşte Clujul Ziua Naţională a României. Vezi programul evenimentelor
Paradă militară, spectacol folcloric, aprinderea luminilor de sărbători în întreg orașul, concertele trupelor Holograf & Dj Project Official şi un spectaculos foc de artificii sunt principalele evenimente organizate la Cluj-Napoca de 1 Decembrie.

Parada militară - Piaţa Avram Iancu - ora 12.30

Un detașament de onoare constituit din peste 300 de militari și specialiști din  Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 40 de mijloace tehnice, va participa joi, 1 decembrie, începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina", Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu", Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu", Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca", structuri subordonate diviziei.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu" Cluj, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca. De asemenea, la sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor participa reprezentanți ai Poliției Locale Cluj-Napoca și un detașament de voluntari din Filiala Cluj, a organizației Crucea Roșie.

Spectacol folcloric - Piaţa Unirii - ora 15:00

Maria Golban Șomlea
Ioana Ștețco
Vlăduţa Lupău
Amalia Chiper
Lucia Potra
Silviu Adrian Popa
Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaş
Ansamblul folcloric "Românașul"
Traian Ilea și Valeria Codorean
Ioan Dordoi și Felix Gălan
Ansamblul folcloric "Someșul Napoca"
Florentina și Petru Giurgi
Aurel Tămăș

Aprinderea luminilor de sărbători - ora 19:00

Concert Holograf - Piaţa Unirii - ora 19:05

Spectacol artificii - Piaţa Avram Iancu - pra 20:00

Concert DJ Project - Piaţa Unirii - ora 20:15

Intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va fi liberă între orele 10:00 - 22:00.

Comenteaza