Cum se descurca Iohannis la liceu și la facultate, în Cluj

Cum se descurca Iohannis la liceu și la facultate, în Cluj

Preşedintele Klaus Iohannis a absolvit şcoala generală din Sibiu, secţia de germană, după care a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, iar apoi a studiat fizica la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Directorul şcolii şi numeroşi foşti colegi au doar cuvinte de laudă la adresa lui Iohannis, despre care spun că a trecut „fără niciun fel de probleme” toate ciclurile educaţionale. În 2014, Hermann Gerold, directorul şcolii în care a învăţat preşedintele declara, pentru Adevărul, că Iohannis era printre cei mai buni elevi din clasă şi că s-a remarcat prin încrederea de sine şi firea deschisă.

„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas.

S-a remarcat prin firea deschisă şi prin încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică; ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de schi; toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, directorul de atunci al liceului.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă, citat de gândul.info.

Comenteaza