Cum se descurca Iohannis la liceu și la facultate, în Cluj

Cum se descurca Iohannis la liceu și la facultate, în Cluj

Preşedintele Klaus Iohannis a absolvit şcoala generală din Sibiu, secţia de germană, după care a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, iar apoi a studiat fizica la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Directorul şcolii şi numeroşi foşti colegi au doar cuvinte de laudă la adresa lui Iohannis, despre care spun că a trecut „fără niciun fel de probleme” toate ciclurile educaţionale. În 2014, Hermann Gerold, directorul şcolii în care a învăţat preşedintele declara, pentru Adevărul, că Iohannis era printre cei mai buni elevi din clasă şi că s-a remarcat prin încrederea de sine şi firea deschisă.

„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas.

S-a remarcat prin firea deschisă şi prin încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică; ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de schi; toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, directorul de atunci al liceului.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă, citat de gândul.info.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza