Cum stau orașele Clujului la incidența coronavirusului. Cea mai mare e în Huedin

Cum stau orașele Clujului la incidența coronavirusului. Cea mai mare e în Huedin

Orașul Huedin înregistrează cea mai mare rată de infectare dintre localitățile urbane ale județului. 

La 3 mai incidența era următoarea în orașele din județ: Dej - 1,61, Gherla - 1,61, Turda - 2,19, Cluj-Napoca - 2,11, Câmpia Turzii - 3,09, Huedin - 3,24. În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 /1.000 de locuitori se vor aplica măsuri mai relaxate. Totuși, cu toate că restaurantele sau cafenelele vor putea funcționa la jumătate de capacitate, discotecile, barurile și cluburile vor rămâne închise.

Care sunt măsurile care se aplică sub 1,5/1.000

a) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
b) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 m unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.
c) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, e permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-22:00.
d) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-22.00.
e) Măsurile prevăzute la lit. c) și d) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
f) Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepția celor prevăzute la lit. e), cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;
g) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
h) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului; operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

loading...
Comenteaza