Cum vrea Satu Mare să îşi recupereze absolvenţii de la Cluj. "De ce m-aş întoarce?"

Cum vrea Satu Mare să îşi recupereze absolvenţii de la Cluj.
Primăria Municipiului Satu Mare lansează în premieră o inițiativă concretă pentru a-i readuce pe tinerii sătmăreni acasă după terminarea studiilor în marile centre universitare din țară.

Primăria Satu Mare va organiza o bursă de locuri de muncă la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, în perioada 11-12 mai, unde tinerii vor fi ademeniţi de angajatori să se întoarcă acasă.

„În ultimii ani, tinerii au plecat într-un număr alarmant de mare din orașul nostru. Din păcate, vechea conducerea a municipiului nu s-a interesat de generațiile viitoare, nu le-a oferit locuri de muncă dar nici măcar un oraș cu un aspect plăcut. Acum noi plătim daunele, dar "exodul creierelor" trebuie oprit.

Satu Mare se va dezvolta numai dacă tinerii se întorc după absolvirea studiilor și se angajează acasă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă le oferim condiții bune de trai în orașul lor natal.

Firmele au nevoie de forță de muncă pricepută și tocmai tinerii care se întorc reprezintă cheia acestui proce, de asigurare a unui personal bine instruit pentru firmele de top. Atât orașul nostru cât şi sătmărenii au doar de câștigat din acest proiect", a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Firmele sătmărene caută forță de muncă calificată, în special ingineri, economiști și specialiști IT. În premieră, vor fi oferite locuri de muncă vacante în aparatul de specialitate al municipalităţii sătmărene. Primăria Satu Mare a lansat pe website-ul propriu un anunţ al evenimentului.

"De ce m-aș întoarce acasă la Satu Mare când am oportunități mai bune la Cluj?

Momentan Satu Mare duce o acută lipsă de forță de muncă, deci există locuri de muncă bine plătite care vor fi oferite la bursa de joburi. Traiul este mai ieftin decât la Cluj, chiriile sunt rezonabile și părinții pot fi de ajutor oricând pentru tinerii familiști. În 2016 am predat 75 de locuințe ANL și în acest an începem construcția altor 75 de locuințe pentru tineri.

La Satu Mare nu se întâmplă mai nimic. Ce să fac acasă?

Echipa de la primărie se străduiește să ofere cât mai multe oportunități de divertisment și de petrecere a timpului liber pentru tineri. Regândim evenimentele și le adaptăm preferințelor tinerilor. Această ofertă se extinde continu și va crește cu atât mai mult dacă tinerii sătmăreni se vor implica în aceste activități, ca participanți sau organizatori", se arată în text.

Etichete
Comenteaza