Curs despre cum să citeşti o carte pe zi, în mai la Cluj

Curs despre cum să citeşti o carte pe zi, în mai la Cluj
Cum să citeşti o carte pe zi şi să reţii mai mult decât dacă ai citi-o în mod normal. Acestea sunt promisiunile organizatorilor unui „curs de citire fotografică" ce are loc la Cluj în 21 şi 22 mai.


">

Cursul este susţinut de Connie Larkin, unul din cei trei instructori romani certificaţi de Learning Strategies. În cele două zile, cursanţii citesc 5 cărţi şi mai multe articole.

„Cursul de PhotoReading este un program de citire şi învăţare accelerat, în care vechea paradigmă a cititului este înlocuită cu o nouă abordare a materialului scris. Bazele cursului constituie rezultatele cercetărilor din ultimii 30 de ani, in neuroştiinţă. Tehnica de PhotoReading poate fi descrisă pe scurt drept un protocol pentru cele două extraordinare abilităţi pe care creierul uman le are - capacitatea imensă de depozitare a minţii subconştiente şi faptul că e un mecansim capabil să acumuleze informaţii la nivel subconştient într-un ritm extrem de rapid, numit în psihologie „procesorul preconştient"", explică Larkin. Prin citirea fotografică, spun organizatorii cursului, orice material scris poate fi parcurs de cinci până la zece ori mai repede.

Cursul costă 1.800 de lei şi va fi susţinut la Opera Plaza. Acesta este al doilea astfel de curs din Cluj după cel organizat în urmă cu două luni, "dar acela a fost unul privat", după cum spun organizatorii. Astfel de cursuri au loc lunar în Bucureşti.

Comenteaza