Curtea Constituţională judecă astăzi motivul suspendării cazului “Valiza”

Curtea Constituţională judecă astăzi motivul suspendării cazului “Valiza”
Curtea Constituţională va judeca astăzi excepţia de neconstituţionalitate invocată în cazul “Valiza”, în care finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este judecat pentru coropuţie.
Excepţia respectivă, invocată de unul din avocaţii lui Teia Sponte, judecat şi el în dosarul respectiv, a stat la baza suspendării procesului de către instanţa supremă de judecată, în urmă cu şapte luni. Cauza a fost trimisă la Curtea Constituţională.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat luni o o Lege cu privire la modificarea şi completarea Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Conform legii respective procesele nu se vor mai putea suspenda prin invocarea excepţiilor de constituţionalitate.

Judecătorii Curţii Constituţionale vor dezbate asttăuzi excepţia de neconstituţionalitate invocată în cazul “Valiza”, după şapte luni de la suspendarea procesului.

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali este judecat în dosarul “valiza”, pentru corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el mai sunt judecaţi Teia Sponte, Victor Piţurcă Radu Gheorghe Marino, Alina Florentina Ciul şi Raul Volcinschi.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se precizează că finanţatorul echipei Steaua ar fi promis sume de bani jucătorilor Gloriei Bistriţa, în 2006, pentru a-şi apăra corect şansele cu Rapid, dar ar fi oferit bani şi jucătorilor Universităţii Cluj, tot pentru a-şi apăra corect şansele, într-un meci cu CFR Cluj

Comenteaza