De astăzi, Clujul are un nou prefect

De astăzi, Clujul are un nou prefect
Consilierul local (proaspăt reales) PSD Gheorghe Vuşcan va dezbrăca astăzi, oficial, haina politică şi va fi învestit prefect al judeţului Cluj.

Ceremonia va avea loc, începând cu ora 18:00, la prefectură. Tot astăzi va fi învestit subprefect fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), încă liberalul Mihnea Iuoraş.

Calitatea de candidat pe lista USL pentru Consiliul Local Cluj-Napoca a lui Vuşcan a determinat amânarea numirii sale în funcţie până după desfăşurarea alegerilor locale. În vârstă de 57 de ani, Gheorghe Vuşcan este profesor universitar la Facultatea de Construcţii de Maşini a Universităţii
Tehnice Cluj-Napoca. Vicepreşedinte al PSD Cluj-Napoca, Vuşcan are în "portofoliu" două mandate consecutive de consilier local, duminică obţinându-l pe cel de-al treilea. Optând pentru funcţia de prefect, el va renunţa nu doar la calitatea de membru de partid, ci şi la mandatul de consilier proaspăt reînnoit. În locul său, în noul deliberativ municipal va intra conservatorul Adrian Mureşan. Fost preşedinte al TNL Cluj şi vicepreşedinte al TNL, viitorul subprefect Mihnea Iuoraş are 32 de ani, este de profesie avocat, a fost consilier personal al fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu şi în perioada 18 iulie 2007 - 6 martie 2009 a fost vicepreşedinte al ANRP, cu rang de subsecretar de stat. La rândul său, va trebui să renunţe la carnetul de partid. La ceremonia învestirii celor doi în funcţii va fi prezent şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.

 

 

Comenteaza