De ce s-a "sucit" Apostu în problema pieţei volante de legume: "nu am vrut să punem în pericol titlul de capitală culturală"

De ce s-a
Primăria din Cluj-Napoca a renunţat la ideea pieţei volante în piaţa Unirii "ca să nu pună în pericol titlul de capitală culturală europeană", spune primarul Sorin Apostu întrebat de ce s-a răzgândit, de ieri până astăzi, cu privire la piaţa de legume.

 

"Am văzut care sunt observaţiile - nu numai ale celor de la UDMR, ci şi ale mass-media şi ale cetăţenilor din Cluj-Napoca şi a producătorilor inclusiv , şi am stabilit un nou program de pieţe, de luni până sâmbătă inclusiv, în cartiere", a spus Apostu. "Nu am vrut să punem în pericol titlul de capitală culturală europeană", a adăugat primarul cu referire la intenţia Primăriei de a obţine acest titlu în 2020.
"Consider că locaţia respectivă era una foarte bună, şi sâmbătă se va ţine în continuare, iar atunci îi vom anunţa pe producători despre noul program", a conchis el. Întrebat care este acest nou program, Apostu i-a cerut reporterului ziuadecj.ro să-l întrebe pe purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Declaraţiile vin doar la o zi după ce Primăria a comunicat ieri că numărul vizitatorilor pieţei volante de legume a ajuns sâmbătă la 2.000 de persoane, care s-ar fi declarat mulţumite de organizare şi la doar patru zile după ce Apostu a declarat că piaţa este deschisă "pentru cetăţeni, nu pentru politicieni".

"Această piaţă nu este făcută pentru un partid politic, ci pentru cetăţeni, cei care cumpără, şi pentru producători, care au unde să vândă produse româneşti. Este timpul să arătăm un pic de respect pentru cei care ne votează şi să lăsăm la o parte orgoliile politice", aceasta a fost declaraţia de sâmbătă a primarului Apostu.

UDMR Cluj a decis să denunţe protocolul de colaborare cu PDL pe plan local dacă la ora 7 a dimineţii de sâmbătă în parcarea din Unirii urma să fie amenajată piaţa volantă de legume. "Dacă mâine (sâmbătă - n. red.), la ora 7 dimineaţă, piaţa volantă va fi deschisă lângă biserica Sf. Mihail, colaborarea cu PDL în municipiul Cluj-Napoca e ruptă pe termen lung. Grupul nostru din Consiliul Local Cluj-Napoca va vota alături de USL sau cum va dori, iar noi, cei trei deputaţi de Cluj, domnul Palfi, domnul Koto, pe care îl consider tot deputat de Cluj, şi cu mine, nu vom mai accepta unele decizii ale coaliţiei şi nu le vom mai vota în parlament", a anunţat preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras Levente, după şedinţa Biroului Permanent al organizaţiei. Acesta a prezentat ieri situaţia de la Cluj şefilor celor două partide, Emil Boc la PDL şi Kelemen Hunor la UDMR.

Viceprimarul oraşului, Laszlo Attila, a dezvăluit aseară la Realitatea TV Cluj că nu a fost consultat de primar în cazul pieţei volante, chiar dacă "discutăm zilnic" aspecte legate de administraţie. "Eu am fost informat de piaţă doar ulterior, după ce anunţul era făcut deja. Primarul s-a dus la o şedinţă la Bucureşti, s-a întors, a făcut o conferinţă de presă şi a dat acel anunţ. Toate discuţiile dintre noi au avut loc ulterior acelui anunţ", a declarat viceprimarul, într-o intervenţie în direct.

Comenteaza