De ce să plătească curentul când îl poate lua pe gratis? Clujeancă, cercetată pentru furt de energie electrică

De ce să plătească curentul când îl poate lua pe gratis? Clujeancă, cercetată pentru furt de energie electrică
O clujeancă riscă închisoarea după ce poliţiştii au dispus împotriva ei urmărirea penală pentru sustragerea ilegală de energie electrică.

Începând cu data de 21 august, femeia, în vârstă de 64 de ani, şi-ar fi racordat ilegal apartamentul situat pe strada Horea la reţeaua de energie electrică, susţin poliţiştii. Aceasta şi-ar fi conectat instalaţiile elctrice direct din firidă, fără contorizare, în vederea sustragerii de energie electrică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.200 de lei.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 1 Poliţie, s-a dispus continuare a urmăririi faţă de o femeie de 64 de ani, din Cluj-Napoca, pentru săvârşirea infracţiunilor de "furt" şi "executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru comiterea infracţiunilor de „furt" şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare", fapte prevăzute de Codul penal, respectiv de Legea 123/2012 privind energia electrică şi a gazele naturale.

 

Comenteaza