De ce să vizitezi Clujul în această toamnă. Recomandările unui site de călătorii

De ce să vizitezi Clujul în această toamnă. Recomandările unui site de călătorii

Cluj-Napoca, una dintre mândriile Transilvaniei, orașul studențesc prin excelență și bucata de Românie în care omenia și amabilitatea locuitorilor se lasă cu ochi strălucind și zâmbete impregnate pe față, merită să fie vizitat în această toamnă. 

Opt motive oferă motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro! Şapte sunt la număr în realitatea, iar asta deoarece Muzeul Farmaciei, inclus în articolul citat mai jos, este închis pe o perioadă de 2 ani pentru lucrări de reabilitare. Mai multe detalii AICI. 

Jazz in the Street

Septembrie și octombrie vor umple străzile clujene de artă, în cadrul a 5 evenimente creative ce vor aborda cam toate domeniile artistice: artă plastică, vizuală, dans, film, fotografie performance, animație etc., toate făcute și petrecute sub tutela Jazz in the Street. 15 septembrie este ziua primului showcase, pe Bulevardul Eroilor. Pe 21 septembrie, arta se mută cu totul pe strada Clemenceau unde rămâne și pe data de 29 septembrie, în vreme ce al patrulea eveniment se petrece pe 6 octombrie în Piața Unirii.

Arta cafelei clujene

Dacă ai doar câteva zile de petrecut în Cluj-Napoca, înclinăm a crede că nu vei vrea să dormi cu niciun minut în plus față de minimul necesar și să descoperi cât se poate de multe. Și ce-o să te mai bucuri să descoperi că în Cluj e floare la ureche pentru că ceea ce se cunoaște drept „cultura cafelei” s-a dezvoltat și se dezvoltă frumușel aici. Pe lângă multitudinea de cafenele și coffee-to-go-uri specializate, cam orice local care se respectă servește licoarea în arome delicioase.

Dealul Cetățuii

… și aici să urci la lăsat de seară, când soarele anunță că și-ar cam lua tălpășița. După ce te-ai aprovizionat deja cu o sticlă de vin de la supermarket și când, pentru ca ziua să fie completă în perfecțiune, nu îi mai rămâne decât să-ți ofere o panoramă asupra orașului. Bucură-te aici de zgomotele duale ale păsărilor și mașinilor, de prezența antitetică a naturii și a orașului, de împletirea fără dispută a trecutului istoric (reprezentat de fortificația de secol 17) și a prezentului modern reprezentat de telefonul ce nu mai contentește cu capturi.

Articolul integral AICI! 

Comenteaza