De la Cluj până în inima Africii ecuatoriale, în imagini

De la Cluj până în inima Africii ecuatoriale, în imagini
Clujenii vor putea face joi o incursiune în aventurile unui clujean în Parcul Naţional Rwenzori, situat în inima Africii ecuatoriale, printr-o proiecţie foto inedită organizată de Clubul de Cicloturism Napoca (CCN).

Proiecţia va ilustra o tură alpină de drumeţie şi documentare efectuată de preşedintele CCN, Ştefan Roman, pe cel mai înalt vârf al Munţilor Rwenzori, numiţi şi "Munţii Lunii". Situaţi la graniţa dintre Uganda şi Congo, aceştia surprind prin altitudinea de peste 5000 metri şi prin prezenta gheţarilor în inima Africii ecuatoriale.

Peak Margherita, de 5109 m, este cel maî înalt punct al masivului Mount Stanley, unul din cele şase masive care formează lanţul muntos Rwenzori (ortografiat pana acum circa trei decenii Ruwenzori). A fost urcat prima oară în 1906 de Luigi de Savoia, duce de Abruzzi. Mereu învelit în nori şi în mister, Ruwenzori a fost descoperit de europeni abia în 1889 prin celebrul explorator Henry Morton Stanley, deşi relatări despre un munte acoperit de zăpezi în inima Africii datează încă din antichitate.

Proiecţia foto va avea loc joi, de la ora 20:00, la Biblioteca "Heltai", situată pe strada Clinicilor nr. 18. Participanţii vor putea intra în contact direct cu realizatorul expediţiei, Ştefan Roman, geograf cunoscut şi ca un globtrotter pasionat de drumeţii, natură şi cultură.

 

 

Comenteaza