De la Mureş spre Câmpia Turzii, pe şantierul autostrăzii VIDEO

De la Mureş spre Câmpia Turzii, pe şantierul autostrăzii VIDEO
O filmare cu drona a Asociaţiei Pro Infrastrucura prezintă două loturi ale Autostrăzii Transilvania (A3) mai puțin mediatizate, dar foarte importante: mai precis lotul Ogra - Iernut, de 3,6 km (constructor Geiger) și lotul Ungheni - Ogra, de 10,1 km (constructor Strabag). Aceste loturi fac parte din segmentul A3 care urmează să lege Câmpia Turzii de Târgu-Mureş.

"Ne bucurăm să vedem utilaje și mobilizare în teren a celor de la Geiger, imediat după ce au primit autorizația de construire pentru aproximativ 3 km. Chiar dacă lotul lor este foarte mic, este esențial pentru că fără el (și fără nodul Iernut de pe lotul Astaldi, la vest) nu vom putea folosi lotul alăturat, cel construit de Strabag.

Din informațiile noastre, constructorul a primit 4-5 luni extindere de termen pentru finalizarea lucrărilor, extindere necesară din cauza vremii nefavorabile. Teoretic, pe hârtie, lotul acesta ar trebui să fie finalizat undeva la finalul lunii octombrie 2017.

Însă, în acest ritm, credăm că acest termen este puțin probabil să fie respectat. Problema și mai mare este că nu vom putea folosi acest lot dintre Ungheni (Aeroport Târgu-Mureș) și localitatea Ogra pentru că nu există nod înspre vest. Primul nod este abia la Iernut. Pentru a folosi acest lot, trebuie ca lotul Geiger să fie finalizat cât și nodul Iernut (aflat pe lotul Astaldi).

În concluzie, nu vă pregătiți prea curând pentru o deschidere în această zonă. Trebuie să așteptăm vara anului 2018 pentru că este necesar ca trei constructori să se sincronizeze", punctează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura. 

Ogra - Iernut: 3,6 km, asocierea Geiger Transilvania - Wilhelm Geiger & Co.KG. Contract în valoare de 55,7 milioane lei, fără TVA

Ogra (Ungheni - Ogra), 10,1 km, constructori Strabag şi Straco Group. Cost: 251,35 milioane lei, fără TVA.

Comenteaza