Democraţia, adusă în prim plan la Centrul Raţiu

Democraţia, adusă în prim plan la Centrul Raţiu
Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD) organizează între 5 şi 7 iunie anuala întâlnire de promovare a „democraţiei ca mod de viaţă", principiu formulat de Ion Raţiu, oponent al comunismului. Evenimentul va avea loc atât la Cluj-Napoca, cât şi la Turda.

 

În cadrul acestuia vor fi organizate mese rotunde, dezbateri publice şi ateliere de lucru concentrate pe teme precum responsabilizarea factorilor decizionali prin instrumentele oferite de noile tehnologii, activism pentru democraţie, drepturile minorităţilor şi libertatea presei. Tot în acest context va fi decernat premiul Ion Raţiu pentru Jurnalism, adjudecat de Cătălin Tolontan.

Decernarea distincţiei, care va avea loc sâmbătă, 6 iunie, de la ora 15:00, la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, va fi urmată de o discuţie despre libertatea presei văzută prin ochii consumatorului de media, la care participă Ioana Avadani de la Centrul pentru Jurnalism Independent, Mircea Toma, reprezentant al Active Watch, şi Sorin Ozon, de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

 

Comenteaza