Deputatul clujean Adrian Gurzău, la DNA

Deputatul clujean Adrian Gurzău, la DNA
Deputatul Adrian Gurzău s-a prezentat miercuri la DNA în dosarul în care plenul Camerei Deputaților a decis marți că acesta poate fi arestat preventiv.

Reamintim că deputaţii au aprobat marţi cererea DNA de arestare preventivă a deputatului clujean. 124 de deputaţi au votat "pentru" arestare, iar 114 "împotrivă". La vot au fost prezenţi 238 de deputaţi, cu 40 mai puţini decât în cazul votului referitor la reţinere. Numărul minim de voturi pentru încuviinţarea arestării era de 120.

Anterior, deputaţii se pronunţaseră împotriva cererii de reţinere a deputatului Gurzău. Decizia a fost luată de colegii săi cu 133 de voturi „pentru" și 130 „împotrivă", astfel că cererea procurorilor DNA privind reținerea deputatului nu a trecut, pe motiv că nu a fost întrunit numărul de voturi necesar. Era nevoie de 140 de voturi pentru reţinere, în condiţiile în care doar 136 de deputaţi au votat "pentru".

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. "În perioada 8 aprilie 2015 - 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de "relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.

 

Comenteaza