Deputatul Steluţa Cătăniciu se judecă cu ANI VIDEO

Deputatul Steluţa Cătăniciu se judecă cu ANI VIDEO
Deputatul PNL Steluţa Cătăniciu a dat astăzi explicaţii la Curtea de Apel Cluj, unde a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Parlamentarul clujean este acuzat de ANI că, pe vremea când era consilier local, s-a aflat în conflict de interese. Mai exact, Cătăniciu a votat o hotărâre de consiliu în favoarea unei firme pe care mai apoi a reprezentat-o în instanţă, ca avocat, tocmai într-un proces împotriva Primăriei Cluj.

Deputatul Steluţa Cătăniciu a explicat că a votat din greşeală hotărârea de consiliu local din 2009, pentru care este acuzată, şi că nu avea niciun interes.

"Am votat din eroare o hotarare de consiliu local care avea ca obiect un contract de inchiriere din 1976. s-a votat cu unanimitate de voturi, nu aveam niciun interes sa votez daca aveam cunostinta de acest fapt", a declarat Cataniciu.

Potrivit inspectorilor ANI, Steluţa Cătăniciu, în calitate de avocat, a avut contracte de asistenţă juridică cu firma ce închiriase un spaţiu de la primărie atât în 2008, cât şi în 2009, după adoptarea hotărârii de consiliu local. Cătăniciu a cerut in instanţă un interogatoriu pentru ANI.

"Sa spuna care au fost motivele pentru care din 2009 pana in 2013 cand am ajuns deputat nu si-au dus la indeplinire obligatia de a face aceste cercetari", a mai spus Cataniciu.

Judecarea contestaţiei deputatului va continua luna viitoare. Potrivit raportului ANI, Cătăniciu riscă interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza