Descinderi DNA la Cluj. Şeful Camerei de Comerţ Cluj, vizat de procurori

Descinderi DNA la Cluj. Şeful Camerei de Comerţ Cluj, vizat de procurori
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba (DNA) au efectuat luni dimineaţa mai multe percheziţii în București și în județele Cluj, Prahova și Brașov.

Descinderile au avut loc în 11 locații, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Cercetările procurorilor au vizat suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

Potrivit evz.ro, percheziţiile au legătură cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu. Procurorii au descins atât la locuinţa sa, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, cât și la fostul birou de la firma Napoca Construcții, unde, până în luna ianuarie, când şi-a dat demisia, a ocupat funcţia de președinte al Consiliului de Administrație.

Dimitriu a declarat corespondentului Mediafax că procurorii au ridicat documente legate de o lucrare derulată cu fonduri europene la Luncani, judeţul Cluj, fiind vorba despre o lucrare de canalizare, reabilitarea unei grădiniţe şi o lucrare de tratare a apei, executate de Napoca Construcţii. Potrivit preşedintelui CCI Cluj, valoarea de licitaţie a lucrărilor a fost de nouă milioane de lei, fără TVA.

Întrebat ce acuzaţii sunt aduse de către procurorii DNA, Dimitriu a răspuns că ar fi vorba despre o firmă din Braşov care a furnizat companiei Napoca Construcţii un utilaj pentru staţia de tratare şi epurare a apei.

Apelat telefonic, seful Camerei de Comerţ nu a raspuns reporterilor Ziua de Cluj pentru a oferi date suplimentare.

Societatea Napoca Construcții, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, apare în dosarul de corupţie în care este cercetat fostul preşedinte al Consiliului judeţean Cluj, Horea Uioreanu, legat de construirea fără autorizație și fără licitație a platformei de parcare aeronave Apron 4 de la Aeroportul Internaţional Cluj. De asemenea, procurorii DNA au arătat că Bene i-ar  fi dat lui Uioreanu 300.000 de lei pentru pista de 3.500 m de la aeroport.

Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost trimişi în judecată la mijlocul lunii octombrie 2014.

În cauză, DNA Alba a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Comenteaza