Despăgubiri pentru un teren din curtea Spitalului de Recuperare

Despăgubiri pentru un teren din curtea Spitalului de Recuperare
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a emis o dispoziţie prin care propune acordarea de despăgubiri pentru un clujean care a revendicat un teren din curtea Spitalului Clinic de Recuperare.

Clujeanul Szilagyi Gyorgy a câştigat în instanţă dreptul la despăgubiri pentru un teren şi o construcţie de care a fost deposedat în anii 80. În 2012 , Szilagyi a câştigat în instanţă dreptul la despăgubiri pentru imobile şi nu retrocedarea în natură. Îmobilele se află pe actual teren al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Conform motivării deciziei preşedintelui CJ, "imobilul, teren, în suprafaţă de 2363 mp, cu destinaţia de curte şi grădină cu pomi şi construcţie, casă din lemn acoperită cu ţiglă, compusă din 2 camere, bucătărie şi dependinţe a fost proprietatea tabulară a notificatorului, fiind înscris în CF (...), în favoarea lui Szilagyi Gyorgy; - imobilul a fost trecut în proprietatea statului în temeiul prevederilor Decretului Prezidenţial nr. 3/1983 şi ale Decretului Prezidenţial nr. 51/1986; în prezent, imobilul proprietate publică a Judeţului Cluj, nu este liber în sensul Legii nr.10/2001, fiind ocupat de clădirea Spitalului Clinic de Recuperare Cluj;"

Instanţele clujene au stabilit dreptul la despăgubiri al lui Szilagyi. Liderul CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că nu făcut altceva decât să pună în aplicare soluţia definitivă a instanţelor clujene. „Va exista o despăgubire pentru persoana care a revendicat în conformitate cu decizia instanţei", a declarat Uioreanu, care a precizat că despăgubirile vor fi din Fondul Proprietatea.
"Pentru imobilul notificat, teren în suprafaţă de 2363 mp, cu destinaţia de curte şi grădină cu pomi şi construcţie-casă din lemn acoperită cu ţiglă, compusă din 2 camere, bucătărie şi dependinţe, situat în intravilanul Municipiului Cluj-Napoca, str. Turturicii, nr.11, jud. Cluj, (...), se propune acordarea de despăgubiri în condiţiile Titlului VII din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare, în favoarea numitului Szilagyi Gyorgy", se arată în dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Horea Uioreanu.

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, dr. Sandra Patrichi, până în prezent cinci parcele de teren au fost obiectul litigiilor de retrocedare, din care două încă sunt pe rolul instanţelor. "În total, ar fi vorba despre circa 5.000 mp. S-au şi construit 2-3 blocuri pe un teren care era în trecut parte din curtea spitalului", a declarat Patrichi. Conform managerului spitalului, terenul rămas pentru spital este de circa 22.000 mp.

 

 

Comenteaza