Deversări de fecale în Someș, lângă staţia de epurare din Someşeni: "O putoare de-ți mută nasul"

Deversări de fecale în Someș, lângă staţia de epurare din Someşeni: "O putoare de-ți mută nasul"
| Foto: https://www.facebook.com/adi.dohotaru

De ziua Mondială a Apei, pe 22 martie 2022, activistul civic Adrian Dohotaru a publicat o fotografie cu râul Someş în care, potrivit spuselor acestuia, sunt deversate fecale. 

Adrian Dohotaru spune că Stația de epurare din Someșeni era scoasă la înaintare pentru PR-ul oraşului la un moment dat, însă acum sunt deversate fecale în apropiere. Se întâmplă lângă staţia de epurare de lângă aeroportul din Cluj-Napoca, în cartierul Someşeni.

"Stația de epurare din Someșeni era prezentată de oficialități drept cea mai modernă din țară. Cluj Capitală... la PR.

E aceeași companie de apă din subordinea Consiliului Județean care nu acceptă coridorul velo și pietonal între Cluj și Florești pe motiv de poluare a zonei protejate a Someșului, dar deversează fecale în Someș, am constatat din nou azi, într-o putoare de-ți mută nasul", scrie activistul Dohotaru. 

Acesta atrage atenţia autorităţilor să nu se uite îndărăt dacă unii sau alţii descoperă lucruri care nu ne plac în oraş. "În loc de PR, de Ziua Mondială a Apei, ar trebui să ne punem o oglindă în față, chiar dacă nu ne place ce vedem", le stransmite Dohotaru autorităţilor clujene. 

"Cei care sunt interesați de un Someș mai curat și amenajat ca axă verde albastră, sunteți așteptați la un tur velo sâmbătă, ora 10, cu începere de la parcarea Selgros", anunţă activistul clujean. 

Comenteaza