Din martie vei putea plăti cu cardul în taxiurile din Cluj

Din martie vei putea plăti cu cardul în taxiurile din Cluj
| Foto: taxi.com

De ceva vreme, noţiunea de bani cash pare să dispară din vieţile noastre. Sigur mulţi au păţit să aibă nevoie de un taxi şi să nu-l poată lua pentru că nu puteau plăti cu cardul. Ei bine, totul se va schimba.

Momentan, doar la Cluj, acolo unde autorităţile vor ca până pe 31 martie toate maşinile de taxi să aibă la bord şi un POS. Şi va fi obligatoriu. Decizia a fost regelmentată la nivel local, ca să îţi uşureze ţie viaţa.

„Plata cu cardul trebuie să fie un serviciu la îndemâna oricui, fiind un serviciu accesat şi de cetăţeni străini şi de clienţi care sunt preluaţi de la aeroport. Noi am întârziat ca serviciu cu asimilatea plăţilor card”, spune Ioan Pugna, vicepreşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Cluj.

Întrebat dacă se întâmplă ca oamenii să îi ceară să oprească la un ATM ca să îşi scoată bani, el răspunde: „Destul de des şi tocmai acesta a fost şi semnalul pe care lam dat.

Mai ales acum, în condiţii de pandemie în care plăţile cash este mai bine să fie evitate. Se pot recâştiga clienţi care au abandonat serviciul de taximetrie tocmai pentru că nu avea această facilitate, plata cu cardul.”

Până în momentul de faţă 220 de taximetre din Cluj au primit această viză, din totalul celor 2500.00. Cei care până la data de 31 martie nu îşi vor dota taxiurile cu POS-uri, riscă să nu primească viza anuală şi nu pot să îşi desfăşoare activitatea de taximetrie”, explică Iulia Perşa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj.

Etichete
Comenteaza