Directorul DRDP Cluj atacă în justiţie decizia ANI privind incompatibilitatea. Vezi ce spune legea

Directorul DRDP Cluj atacă în justiţie decizia ANI privind incompatibilitatea. Vezi ce spune legea
Directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan, spune că va contesta în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care a fost declarat incompatibil.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan(foto), declară că va ataca în justiţie decizia ANI şi că nu consideră că s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Eugen Cecan că "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2013 - 28 mai 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Consilier județean, și funcția de Director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, încălcând, astfel, prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003."

Eugen Cecan a afirmat că direcţia pe care o conduce nu are personalitate juridică, ci funcţionează ca şi o secţie a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care are sediul la Bucureşti.

Ce prevede legea

„ART. 88 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei:

(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:

a) funcţia de primar sau viceprimar;
b) funcţia de prefect sau subprefect;
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă
în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al
consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
e) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor
sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate
comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în
unitatea administrativ-teritorială respectivă;
f) funcţia de reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are
sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
g) calitatea de deputat sau senator;
h) funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate
acestora." (sursa: integritate.eu)

Eugen Cecan a fost ales consilier judeţean pe listele USL (din partea PNL) în 2012, însă a renunţat la funcţie înainte de încheierea mandatului, în 2014. El a fost membru în Comisia de patrimoniu, regii, comerţ, turism şi în Comisia de sănătate, asistenţă socială, tineret şi sport.

 

 

Comenteaza