DNA: Primăria şi-a asigurat maşinile la preţ dublu

DNA: Primăria şi-a asigurat maşinile la preţ dublu
În timp ce prima de asigurare RCA a unui autoturism Dacia 1310 pentru anul 2011 se ridică la 550 lei, în cazul unui autoturism identic, asigurat de Primăria municipiului Cluj Napoca prin societatea Aspaziei Dronicu, prima de asigurare se ridică la suma de 1.008 lei.

În motivarea arestării preventive a primarului Sorin Apostu se arată că "ăentru anii 2009, 2010 şi 2011, primarul municipiului Cluj Napoca  a dispus asigurarea întregului parc auto propriu, precum şi autovehiculele din cadrul regiilor primăriei (R.A.T.U.C., R.A.D.P., R.A.J.A.C.), prin încheierea unui contract cu acelaşi agent de asigurări, Groupe Frarom, reprezentată de făptuitoarea Droniuc Aspazia".  
Procurorii DNA au precizat că în perioada imediat următoare de la încheierea primului contract, societatea Groupe Frarom a început să plătească, lunar sau aproape lunar, sume de bani, în contul Cabinetului de avocatură Apostu Monica. Astfel, în perioada aprilie 2009-octombrie 2011, societatea a efectuat plăţi în valoare totală de 208.936 lei (echivalent a cca. 50.000 euro), această prestaţie având la bază supraevaluarea poliţelor de asigurare RCA şi CASCO.

Spre exemplu, prima de asigurare RCA a unui autoturism Dacia 1310 pentru anul 2011, se ridică, în medie, pe piaţa asigurărilor, la suma de 550 lei. În cazul unui autoturism identic, asigurat de Primăria municipiului Cluj Napoca, pentru anul 2011, prin societatea F., prima de asigurare se ridică la suma de 1.008 lei, deşi plata este efectuată integral şi în avans.
Procurorii susţin că soţia primarului nu a desfăşurat nicio activitate juridică sau de altă natură, care să justifice prestaţiile financiare primite.

Comenteaza