Doar 266 de candidaţi din toată ţara s-au înscris la sesiunea extraordinară de rezidenţiat de la Cluj

Doar 266 de candidaţi din toată ţara s-au înscris la sesiunea extraordinară de rezidenţiat de la Cluj
La Universitatea de Medicina şi Farmacie din Cluj-Napoca a avut loc astăzi exemenul de rezidenţiat pentru locurile şi posturile rămase libere în urma concursului de rezidenţiat din noiembrie anul trecut. 259 de candidaţi din toată ţara s-au prezentat astăzi la exemen cu speranţa că vor obţine un post pe specializarea dorită.

Ministerul Sănătăţii a organizat astăzi la Cluj o sesiune extraordinară a concursului de Rezidenţiat în Centrul Universitar Cluj Napoca. La solicitarea tinerilor medici, ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU a aprobat în luna mai a acestui an organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de Rezidenţiat pentru locurile şi posturile rămase libere la domeniul medicină, în urma examenului din 17 noiembrie 2013.

"Ministerul Sănătății a dispus organizarea unui rezidențiat intermediar, alegând ca centru de examinare UMF Cluj. Sigur că ne așteptam la mai mulți candidați, nu sunt decât 266 înscriși, din care 7 absenți, pentru care noi ne-am pregătit în măsura în care ne pregăteam pentru mai mulți candidați. Subiectele au fost întocmite într-o locație specială, în afara Clujului, de către o comisie de specialiști sub strictă supraveghere și au sosit în această dimineată la Universitate, fiind distribuite în cele patru locații în care a avut loc concursul, care de altefel s-a desfășurat fără incidente", a declarat rectorul UMF, dr. Alexandru Irimie.

Concursul s-a desfăşurat la Cluj-Napoca pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș Severin, Călăraşi, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Targu-Mureș și Timișoara.

S-au înscris 266 de candidaţi pentru 223 locuri și 209 posturi, dintre care s-au prezentat la concurs 259. În funcţie de cunoştinţele dobândite şi de cât de mult au învăţat, unora li se părut un examen mediu, iar alţii au ieşit îngrijoraţi din sala de examen.

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Toate întrebările de concurs au fost elaborate de o comisie de specialişti. Punctajul minim de promovare a reprezentat 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări. Rezultatele finale vor fi publicate în decurs de 48 de ore de la încheierea examenului.

 

Comenteaza