Doar şapte spitale clasificate în categoria I în România; unul e la Cluj

Doar şapte spitale clasificate în categoria I în România; unul e la Cluj
Clujul are un spital clasificat la categoria I, unde sunt încadrate doar şapte unităţi sanitare din ţară. Clasificarea spitalelor din România s-a încheiat azi. Mai mult de jumătate dintre unităţi sunt clasificate la categoriile IV şi V, conform ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit ministrului, 347 dintre cele 400 de dosare depuse pentru unităţi sanitare au fost soluţionate. Cele mai multe, 58%, sunt unităţi încadrate la categoriile a patra şi a cincea - 124 şi respectiv 96 de unităţi.

În categoria întâi au fost încadrate şapte spitale, dar cu plan de conformare. Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi şi respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj Napoca.

Ministrul a mai spus că de la 1 iunie se introduc pentru prima oară reguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lor de competenţă şi de clasificarea obţinută.

"Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare, ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toti cei care deţin aceste spitale", a explicat Cseke.

Comenteaza