Doi angajaţi ai CNADNR, electrocutaţi în Mărtineşti. Un bărbat de 50 de ani a murit VIDEO

Doi angajaţi ai CNADNR, electrocutaţi în Mărtineşti. Un bărbat de 50 de ani a murit VIDEO
Doi bărbaţi s-au electrocutat în apropiere de Mărtineşti.

La faţa locului se intervine cu un SMURD şi o ambulanţă.

"Este vorba despre doi bărbaţi. Aceştia erau muncitori şi lucrau la parapeţii de la drum. Foloseau o macara cu care au atins nişte cabluri care traversau drumul şi s-a format un arc electric", a spus Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Unul dintre cei doi muncitori a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca, starea sa fiind stabilă. Celălalt, un bărbat de circa 50 de ani este resuscitat la faţa locului.

UPDATE:  Eforturile de resuscitare ale medicilor nu au avut rezultat. Bărbatul de 50 de ani a decedat.

Cei doi bărbaţi sunt angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Fiind un accident de muncă, la faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al ITM Cluj.

UPDATE Realitatea TV Cluj

"Trebuia sa lege carligele de parapet. In momentul respectiv s-a intamplat ceva. s-a facut scurtcircuit intre bratul macaralei si asta.. si i-a electrocutat. Pe cand am strigat si am venit eu erau la pamant. sunt cabluri de inalta tensiune. Nu s-a agatat, dar probabil ca s-a dus prea aproape cu bratul macaralei si s-a creat arc electric", a precizat Vasile Fekete, şef district.

Macaragiul spune că muncitorii au fost neatenţi şi că nu aveau echipament de protecţie.

"Am vrut sa dau jos sa ia lanturile din carlig.. si ei nici nu s-o uitat. Cand am lasat ei au prins si au plecat cu cablurile. Numa am vazut ca unul cade jos. Am strigat la ei dar degeaba. Nu aveau manusi, daca aveau manusi in mana poate ca mai scapau", a specificat Traian Rotar, macaragiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost sesizat şi a demarat o anchetă.

"Suntem in curs de cercetare. Mai mult de atat nu pot sa va spun. Doar dupa incheierea procesului verbal. (...) in acest moment se iau informatii, se discuta cu lumea si asa mai departe", a menţionat Daniel Păcurariu, şef ITM Cluj.

Cel de-al doilea bărbat electrocutat, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, iar starea lui este stabilă.

Reporter: Realitatea TV Cluj: Alin GOLBAN

Imagine: Lorant ERSEK

 

 

Comenteaza