Doi tineri cercetaşi, la pas prin Munţii Carpaţi

Doi tineri cercetaşi, la pas prin Munţii Carpaţi
Doi cercetaşi din Dej vor derula o expediţie de documentare în Carpaţii româneşti.

Pe parcursul a 52 de zile, în perioada 26 iulie-15 septembrie, doi cercetaşi de 18 ani, din Dej, vor străbate Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi pe cei Orientali, în cadrul expediţiei Salvaţi Muntele - "Ultima Resursă" a României.

"De-a lungul acestei expediţii, cei doi vor face o documentare cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, ,,curăţenia" existentă pe traseele de creastă, defrişările din anumite zone, păstoritul şi consecinţele sale", transmit  reprezentanţii filialei Dej a Organizaţii Naţionale "Cercetaşii României".

Expediţia, organizată de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României" Filiala Dej, în colaborare cu Jandarmeriea Română, este parte a campaniei intitulate "Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime". Scopul acesteia este de a conştientiza importanţa protejării mediului înconjurător, precum şi de a face cunoscut rolul pe care îl are Jandarmeria Română în asigurarea unui mediu sigur pentru turişti, în zonele montane.

Comenteaza