Dosar penal în cazul câinelui lăsat în mașină care a murit din cauza supraîncălzirii

Dosar penal în cazul câinelui lăsat în mașină care a murit din cauza supraîncălzirii
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/siriusanimalvet

Polițiștii clujeni din cadrul biroului pentru Protecția Animalelor au deschis un dosar penal pentru schingiurea animalelor, după ce un cățel a fost abandonat în mașină în parcare la Vivo și a murit din cauza căldurii prea mare.

Un căţel de rasa Bichon a fost descoperit în parcarea Vivo, luni, 21 august, într-un portbagaj de maşină, închis într-un transportor, fără aer condiţionat fără geam deschis, fără proprietarii în zonă şi mai ales, în soarele arzător.

„La data de 21 august a.c., în cursul după-amiezii, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre faptul că în portbagajul unui autoturism din parcarea unui centru comercial siutat în Florești, un câine de talie mică a fost lăsat închis, iar din cauza temperaturii ridicate acesta s-ar afla în pericol”, au transmis polițiștii clujeni.

Pompierii au intervenit și au scos câinele afara din mașină, însă, în ciuda eforturilor, patrupedul nu a mai putut fi salvat. 
Polițiștii au identificat mașina și proprietarul acesteia, fiind vorba despre o femeie de 53 de ani din Bistrița-Năsăud.  
În cauză, un dosar penal a fost deschis pentru schingiurea animalelor.

„În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost înregistrat un dosar penal ce vizează infracțiunea de schingiuirea animalelor”, potrivit IPJ Cluj.

"Copiii, bătrânii sau animalele nu trebuie lăsate singure în autovehicule închise"

Pompierii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește persoanele și animalele lăsate în mașină, în special când temperaturile de afară pot duce la afecțiuni grave sau chiar deces.

“Nu lăsa niciodată copiii, bătrânii sau animalele singure în autovehicule închise. Când temperatura unui copil ajunge la 40 de grade, organele interne încep sa cedeze, iar la o temperatura de 41,6 grade poate surveni decesul. În perioadele caniculare este important să respectăm câteva reguli pentru a evita situațiile care ne pot pune viața în pericol”, informează ISU Cluj.  
 

Comenteaza