Dosar penal pentru clujeanca infectată cu noul coronavirus, care nu a declarat la graniță că vine din zonă de risc

Dosar penal pentru clujeanca infectată cu noul coronavirus, care nu a declarat la graniță că vine din zonă de risc

Clujeanca de 33 de ani infectată cu noul coronavirus, care nu a declarat la graniță că vine din zonă de risc și de altfel a urmat o rută ocolită, prin Germania, are dosar penal.

În data de 17.03.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 1774/P/2020, dosar în care, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.03.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii, prev. de art. 326 C.pen. şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că o persoană care s-a întors din Italia nu a declarat că vine dintr-o zonă de risc major, iar după ce a ajuns în mun. Cluj-Napoca nu a rămas în autoizolare la domiciliu ci a intrat în contact cu mai multe persoane, fiind ulterior depistată pozitiv la testul pentru coronavirusul gripal COVID-19, iar în urma anchetelor epidemiologice efectuate s-a constatat că una dintre persoanele cu care a intrat în contact a fost depistată, de asemenea, pozitiv cu coronavirusul gripal COVID-19.

Femeia riscă închisoare de la  6 luni la 2 ani sau amendă pentru infracţiunea de „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”.  Pentrul „fals în declaraţii”, acesta riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza