Dosar penal privind intervenţia Jandarmeriei la protestul din Piaţa Victoriei

Dosar penal privind intervenţia Jandarmeriei la protestul din Piaţa Victoriei
| Foto: Mediafax

Parchetul General informează că procurorii militari s-au autosesizat după incidentele violente de la protestul din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

În urma intervenției Jandarmeriei de vineri seara, când s-au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa protestatarii din în Piaţa Victoriei, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 65 dintre acestea fiind spitalizate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza