Dreptate pentru pietoni! Amenzi uriașe pentru șoferii care blochează trotuarele

Dreptate pentru pietoni! Amenzi uriașe pentru șoferii care blochează trotuarele

Șoferii care parchează pe trotuar, fără să lase loc cel puțin 1 metru pentru pietoni, vor primi amenzi uriașe, prevede un proiect de lege iniţiat de un deputat PNL.

Șoferii care blochează trotuarele, afectând deplasarea pietonilor, în special a celor cu cărucioare de copii sau a persoanelor cu dizabilități, ar putea primi amenzi maxime, de până la 2900 lei. Așa prevede un proiect de lege inițiat de deputatul PNL Sebastian Burduja. 

"Adoptarea iniţiativei înseamnă sancţionarea drastică a posesorilor de autoturisme care ocupă trotuarul fără a asigura lăţimea minimă de un metru, necesară pentru trecerea pietonilor. Astfel, situaţiile în care pietonii sunt nevoiţi să se deplaseze pe spaţiul carosabil, din cauza ocupării trotuarelor de autovehiculele parcate, vor fi diminuate. Acest demers este coerent şi prin prisma necesităţii de a elimina impedimentele pe care paramedicii şi pompierii ce se deplasează cu echipamente specifice le întâmpină în îndeplinirea acţiunilor de intervenţie. Îi mulţumesc deputatului USRPLUS Cătălin Teniţă pentru susţinere - suntem deja la al doilea proiect semnat în calitate de co-iniţiatori principali", a declarat Sebastian Burduja, iniţiatorul proiectului de lege.

Vă voi ţine la curent cu evoluţia acestui proiect care ne aduce mai aproape de a avea oraşe pentru oameni, nu pentru maşini, a transmis deputatul Sebastian Burduja.

"Vehiculele ajung astfel să fie parcate pe trotuare, piste pentru biciclişti, spaţii verzi etc. Acest aspect creează dificultăţi pietonilor, bicicliştilor şi altor utilizatori ai drumurilor şi trotuarelor, şi în acelaşi timp accentuează şi problemele legate de trafic. Gestionarea locurilor de parcare în unele oraşe din România este rudimentară. Pentru toate aceste motive, este necesară aplicarea unor măsuri mai dure pentru a proteja şi îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, se arată în expunerea de motive a proiectului, conform Mediafax.

"La urma urmei, este o chestiune de civilizaţie şi de normalitate, după cum milioane de români au văzut în Vest. Oraşele noastre trebuie să îşi respecte oamenii şi să le asigure o calitate decentă a vieţii", conchide Burduja.

 

Comenteaza