Video Drum bun pe noua autostradă şi atenţie la tren! Imagini cu bariera şi cu sensul giratoriu de la Iernut

Drum bun pe noua autostradă şi atenţie la tren! Imagini cu bariera şi cu sensul giratoriu de la Iernut

Începând de miercuri, 12 decembrie 2018, se circulă pe cele două loturi de 13,7 km dintre Iernut și Ungheni (Aeroport Târgu Mureș), parte din Autostrada Transilvania (A3). Asociaţia Pro Infrastructura (API) a încărcat mai multe videouri cu giraţia temporară de la Iernut, pericol de accidente! 

Tronsonul de 14 km de autostradă a fost inaugurat deşi nodul Iernut nu este gata. "Nici măcar bretelele de acces nu sunt executate, nu mai vorbim de podul pe Drumul Național nr. 14A peste A3 și calea ferată care nici nu este început", conform reprezentanţilor Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Autorităţile de infrastructură au găsit soluţia unui sens giratoriu temporar, care este însă construit fix în capătul autostrăzii, pe aliniament, la câțiva pași de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată. Conform organizației pentru infrastructură, această situaţie este periculoasă şi poate duce la accidente grave. 

"Un șofer care trecea prin zonă a surprins descărcarea provizorie de la Iernut, acolo unde se vor conecta cei 13,7 km ai A3 Iernut  - Ogra - Ungheni de DN14A. Solicităm conducerii CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră.

În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!", avertizează API. 

 

Comenteaza