Dumitru Fărcaş scapă fără repercusiuni după ce a fost prins beat la volan

Dumitru Fărcaş scapă fără repercusiuni după ce a fost prins beat la volan
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au hotărât să claseze dosarul în care îndrăgitul taragotist era cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Decizia a fost luată pe motiv că nu ar exista interes public pentru urmărirea faptei. Mai precis, procurorul de caz a considerat că Statul Român nu are nimic de câștigat dacă Dumitru Fărcaș ar fi fost condamnat.

Conform publicaţiei evz.ro, taragotistul a scăpat de pedeapsă pe de o parte deoarece s-a aflat abia la prima infracţiune săvârşită, iar pe de altă parte întrucât deţine titlul de cetăţean de onoare al oraşelor București, Cluj-Napoca și Baia Mare. 

„A circulat pe o distanță scurtă, de sub 100 de metri, pe timp de noapte, când circulația, atât rutieră cât și pietonală, este redusă. Alcolemia inculpatului a fost relativ redusă, de 1,05 grame la mie. Inculpatul s-a aflat la prima confruntare cu legea penală, este în vârstă de 78 de ani, are funcția de profesor universitar la Academia de Muzică ... are nenumărate distincții și premii, titlul de Doctor Honoris Cauza la Universitatea Cionstantin Brâncuși din Târgu Jiu", a susținut procurorul, citat de publicaţia mai sus-menţionată. 

De asemenea, a contat şi faptul că acesta a fost decorat de președintele României cu declarația Crucea Serviciului Credincios.

Dumitru Fărcaș a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice în noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la Festivalul „Taragotul de aur", organizat în cinstea sa. 

Comenteaza