După Alianţa Vestului vine Alianţa Moţilor. Proiect turistic în Ţara Moţilor pentru 3 judeţe

După Alianţa Vestului vine Alianţa Moţilor. Proiect turistic în Ţara Moţilor pentru 3 judeţe

Alianţa Vestului, pornită de primarii din Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad, şi-a atins scopul şi nu mai este activă. Apare însă una nouă, între preşedinţii CJ din Alba, Bihor şi Cluj, care doreşte să dezvolte potenţialul turistic din Ţara Moţilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Președinții Consiliilor Județene din Alba și Bihor s-au întâlnit în Câmpeni pentru a încheia un parteneriat pentru zona Munților Apuseni care prevede în special crearea unui circuit turistic comun și totodată modernizarea drumurilor din Țara Moților. La acest proiect este invitat și județul Cluj prin președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, scrie apuseni.info

„La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori. Se cuvine să-i mulțumesc domnului primar pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte Dumitrel pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vom demara începând din acest an în așa fel încât în anii următori proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism, proiectele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe și în principal a zonei montane a Munților Apuseni”, a declarat Ilie Bolojan.


„Ne-am întâlnit astăzi aici, la Câmpeni împreună cu domnul președinte Bolojan să discutăm probleme care trebuie să le rezolvăm pentru moții din această zonă, pentru ca Câmpeniul să devină cu adevărat o capitală a moților. Este vorba, în discuțiile noastre, despre un viitor parteneriat pentru a putea să legăm zona Gârda – Arieșeni, zona carstică dintre județele Alba, Bihor, dar și Cluj. De asemenea, să punem în valoare această bogăție, care înseamnă bogăția naturală a Munților Apuseni, dar și partea culturală, tradițiile, arhitectură și până la urmă tot ce înseamnă oferta pe care ne-a lăsat-o înaintașii noștri pe aceste locuri.

Sunt convins că așa cum îl cunoaște toată țara pe domnul Bolojan, cum știm că și noi dorim să ducem lucrurile până la capăt, această discuție se va finaliza cu proiecte care vor fi puse în practică: infrastructură rutieră, infrastructură turistică, infrastructură culturală și cum spuenam, să le valorificăm toate acestea pentru cei care trăiesc în această zonă a Munților Apuseni”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Amintim că, Alianța Vestului, formată din primarii din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, a avut planuri ambiţioase:  ”Noi practic ne-am atins scopurile pentru care ne-am creat, chiar dacă administrativ ea nu funcționează. Practic, obiectivele le-am atins. Autostrada Transilvania se continuă până la Bihor. Când a fost ministrul Bode am reușit să pornim tronsoane. Am reușit practic să obținem cooptarea noastră în proiectele mari pentru spitalele regionale. Am reușit să obținem legarea Clujului la Autostradă, să obținem trenul metropolitan și metroul. Practic am reușit să aducem bani europeni în locul Guvernului la noi în regiune, Eu consider că parteneriatul nostru cu Guvernul a reușit și suntem pe cale de a realiza aceste proiecte importante pe care le avem”, a declarat primarul Emil Boc

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza