După zile de blocaje, azi toate drumurile naţionale sunt deschise circulaţiei auto

După zile de blocaje, azi toate drumurile naţionale sunt deschise circulaţiei auto
Potrivit meteorologilor, în 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între—16 și—10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între—25 și—15 grade.

UPDATE 13:00 Autostrăzile A2 și A4 au fost deschise și niciun drum național nu mai este închis circulației auto iar ultimele șapte persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constănțeană Medgidia. Porturile maritime sunt deschise, precum și cele fluviale, cu excepția celui din Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relația Tulcea - Sulina/Sfântu Gheorghe, precum și tranzitul cu bacul la Brăila se desfășoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheață.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 09:45 Traficul rutier a fost reluat, pe tronsonul Lehliu - Gară - Constanţa al Autostrăzii Soarelui.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, că traficul rutier a fost reluat, pe tronsonul Lehliu - Gară - Constanţa al autostrăzii Soarelui.

"Se circulă în condiţii de iarnă iar pentru evitarea producerii unor accidente, traficul rutier se va desfăşura sub supravegherea unui echipaj de poliţie rutieră", se spune în comunicatul Centrului.

"Le recomandăm participanţilor la trafic, ca înaintea plecării în călătorie, să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360", se mai arată în document.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că a fost deschis traficul rutier pe următoarele sectoare de drum național:

DN 15D, cuprins între localitățile Piatra Neamț — Roman;

DN 22D, Horia — Ciucurova;

DN 3C, Constanța — Ovidiu.

Astfel, în prezent sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi cu circulația închisă din cauza vremii nefavorabile sunt:  

A2, Lehliu — Constanța;

A4, Ovidiu (CT) — Constanța (CT);

DN 3, Ostrov (CT) — Basarabi (CT).

De asemenea, a fost ridicată restricția de tonaj de 7,5 instituită pe următoarele sectoare de drumuri naționale: DN 54, Vladila — Corabia ?i DN 28A, Târgul Frumos — Moțca;

Restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

DN 22C, Cernavodă (CT)—Basarabi (CT);

DN 3, Basarabi — Constanța.

Menționăm că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în data 09.01.2017, ora 17:00 — 09.01.2017, ora 05:30, s-a acționat astfel:

DRDP București: 291 autoutilaje și s-au răspândit 1925 tone material antiderapant și 6 tone clorură de calciu;

DRDP Craiova: 138 autoutilaje si s-au răspândit 884 tone material antiderapant și 6,35 tone clorură de calciu;

DRDP Timișoara: 132 autoutilaje si s-au răspândit 783 tone material antiderapant, 13,8 tone clorură de calciu;

DRDP Cluj: 84 autoutilaje și s-au răspândit 390,5 tone material antiderapant și 2,7 tone clorură de calciu;

DRDP Brașov: 206 autoutilaje și s-au răspândit 1633 tone material antiderapant și 4,1 tone clorură de calciu;

DRDP Iași: 218 autoutilaje și s-au răspândit 1284,1 tone material antiderapant;

DRDP Constanța: 116 autoutilaje și s-au răspândit 333 tone material antiderapant.

Total general: s-a acționat cu 1185 autoutilaje și s-au răspândit 7.232 tone material antiderapant și 32,95 tone clorură de calciu.

Comenteaza