Echipaj clujean în raliul Ungaria - Africa

Echipaj clujean în raliul Ungaria - Africa
Un echipaj clujean porneşte în aventură în Africa: echipa Simacek ia şi ea startul la raliul Budapesta - Bamako.

Călătoria fără ghid avizat, lipsa medicilor dar și diferențele culturale sunt doar câteva dintre problemele pe care le vor întâmpina echipajele.  Itinerarul competiției cuprinde țări precum Maroc, Mauritania, Senegal și Gambia - unele dintre cele mai sărace ţări din lume altele cu o incidenţă ridicată a conflictelor.


În această călătorie caritabilă concurenții nu se pot baza decât pe ei înșiși, așadar expediția îi va  demonstra fiecăruia cât este de pregătit ș i care sunt abilitățile de care dispune în condiții extreme.

An de an, competiția este un eveniment mult așteptat în țările africane deoarece participanții merg cu donații, cadouri și alte surprize pentru localnici. În acest an e programată a noua ediţie a raliului, unde participă şi un echipaj clujean - neamţul Thomas Emmerling şi maghiarul Tamás Horváth. Cei doi duc ajutoare și donații către trei școli africane a căror elevi se vor bucura de medicamente, rechizite școlare, haine și jucării. Totodată, fondul bibliotecii din Banjul va fi îmbogățit cu cărți în limbile franceză, engleză, română și maghiară. Pentru această misiune echipajul s-a pregătit timp de patru luni, perioadă în care au remodelat complet şi maşina de raliu.


Automobilul cu care participanții din Cluj vor porni în expediție va fi expus în centrul comercial Polus Center Cluj și va putea fi văzut de către toți vizitatorii mall-ului în 14 şi 15 ianuarie.

Etichete
Comenteaza