Ecstasy din Olanda pentru pieţele din Cluj şi Bistriţa. Distribuitorul, reţinut

Ecstasy din Olanda pentru pieţele din Cluj şi Bistriţa. Distribuitorul, reţinut
Procurorii DIICOT au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea un camion în care se afla un colet cu peste 1.000 de comprimate de ecstasy, drogurile fiind aduse din Olanda. Dorgurile urmau să fie vândute în Bistriţa şi Cluj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest caz a fost reţinut un bărbat din Bistriţa-Năsăud, Sorin Şorobetea, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc.

Anchetatorii susţin că, în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, în timp ce se afla în Olanda, Sorin Şorobetea a procurat de la o persoană în oraşul Heerlen o cantitate de 1.074 comprimate de ecstasy (MDMA), ambalată într-o pungă de plastic, cu intenţia de a o comercializa, după care a plecat spre România cu o maşină în care a ascuns drogurile. Traseul a fost Olanda - Germania - Cehia - Slovacia - Ungaria - România.

Pe 15 noiembrie, în jurul orei 16,00, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au depistat în PTF Petea, pe sensul de intrare în România, un autotractor, în care se aflau doi bărbaţi, ambii din Bistriţa-Năsăud. În urma controlului efectuat asupra camionului a fost găsit un colet în care se aflau 1.074 pastile de culoare turcoaz conţinând MDMA, cunoscute şi sub denumirea de ecstasy, destinate pieţei din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Sorin Şorobetea va fi prezentat joi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Etichete
Comenteaza