Educaţie ecologică într-o grădiniţă din Cluj

Educaţie ecologică într-o grădiniţă din Cluj
Copiii de la grădiniţa "Daniela" vor face cunoştinţă, astăzi, în cadrul unui proiect de educaţie ecologică, cu Ovi, peştişorul care trăieşte în ape poluate.

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa (ABA Someş-Tisa) le face cunoştinţă, astăzi, copiilor de la Grădiniţa "Daniela" din Floreşti cu Ovi, peştişorul care trăieşte în ape poluate. Activitatea se înscrie în evenimentele care celebrează Ziua Mondială a Apei.

"Ovi este un peştişor care se trezeşte în ape poluate, printr-o întâmplare nefericită. Aici întâlneşte specii noi, care 's-au născut' din obiceiurile proaste ale oamenilor de a arunca deşeuri în apă şi pe maluri. Peştii s-au transformat astfel în PETşti şi meduzele în meDOZE, personaje negative care îl urmăresc pe OVI şi încearcă să-l înghită. În final, OVI ajunge într-un PETşte mare, dar este salvat de Mihai, prietenul său", arată un comunicat de presă al ABA Someş-Tisa.

Peripeţiile lui Ovi este o cărticică concepută de Administraţia Naţională Apele Române, în cadrul campaniei "Să păstrăm apele curate!".

 

Comenteaza