Şef nou la Agenţia de Dezvoltare

Şef nou la Agenţia de Dezvoltare
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, ce a rămas fără şef după scandalul în care fosta contabilă a furat mii de euro, are de azi director nou.

Examenul pentru şefia ADR-NV a avut loc astăzi în faţa unei comisii formate din preşedinţii Consiliilor Judeţene din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, alături de primarul din Gherla, Marius Sabo. Câştigător este Marcel Boloş (foto stânga), angajat la Primăria din Oradea. În competiţie s-a mai înscris o singură persoană, Toader Sorin, angajat la BCR Huedin, al cărei dosar a fost însă respins din cauză că acesta nu are vechimea minimă necesară în gestionarea fondurilor europene, de trei ani.

Concursul a constat din două probe - orală şi scrisă - iar admis a fost singurul candidat care le-a susţinut, este vorba de Marcel Boloş.

Fostul director, Claudiu Coşier (foto dreapta), şi-a dat demisia din funcţie, dar a rămas angajat la agenţie.

Marcel Boloş e fost secretar de stat în MDRT, s-a născut în Huedin, unde a absolvit Liceul Industrial, şi este doctor la Universitatea "Babeş-Bolyai".

UPDATE

Uioreanu spune că e bucuros "de asemenea achiziţie" după ce Boloş a fost desemnat câştigător al concursului. "Mă aşteptam să fie bine pentru că are şi experienţă, care e importantă în ce urmează şi m-am bucurat că s-a înscris aşa o persoană în concurs. Sunt foarte bucuros de asemenea achiziţie", a spus el.

UPDATE

Boloş spune că motivul pentru care a fost isngurul candidat în funcţie sunt condiţiile stricte: "sunt 10 ani vechime în specialitate, experienţă în management de program, sunt condiţii destul de greu de îndeplinit", spune el pentru ziuadecj.ro. "Pe de altă parte este şi o funcţie cu responsabilitate, trebuie să cunoşti mecanismele fondurilor europene, altminteri nu poţi face nimic".

Etichete
Comenteaza