Şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională şi-a dat demisia. Cine îl înlocuieşte VIDEO

Şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională şi-a dat demisia. Cine îl înlocuieşte  VIDEO
Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudiu Coşier, şi-a dat demisia din funcţie, ieri, invocând „motive personale”.

Demisia a fost înaintată Consiliului Judeţean din Cluj şi vine pe fondul scandalului în care fosta contabilă a instituţiei a delapidat milioane de euro din conturile ADR-NV, bani care nu au mai putut fi recuperaţi decât parţial.Vezi aici declaraţii despre scandal şi cum i s-a cerut socoteală lui Coşier

Demisia a fost depusă la Consiliul Judeţean având în vedere că preşedintele acestuia, Horea Uioreanu, este şi preşedintele Comitetului Director Regional, o entitate fără personalitate juridică unde membri sunt Consiliile Judeţene din cele şase judeţe ce compun regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Cornelia Trif, care a adăugat că pregăteşte o informare oficială în această direcţie.

Coşier nu a putut fi contactat pentru declaraţii. Telefonul acestuia este închis de mai multe zile.

UPDATE 12.42

Consiliul Judeţean Cluj a făcut public în urmă cu puţine momente că preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR), Horea Uioreanu, "a luat astăzi act de demisia din funcţie" a lui Claudiu Coşier. "Demisia este un act unilateral, am luat act de această demisie şi am decis să numesc un director interimar, până la organizarea concursului pe post", a spus Uioreanu. Interimar este Sanda Catană, angajat al ADRNV, şi va avea în sarcină "derularea proiectelor existente, precum şi buna desfăşurare a activităţii agenţiei", mai arată Uioreanu.

Cât priveşte acţiunea comisiei de cercetare prealabilă disciplinară a lui Coşier, Uioreanu arată că aceasta îşi va continua activitatea în cadrul ADRNV şi va prezenta un raport în şedinţa de plen a Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

Comenteaza