Şeful biroului de urbanism din Floreşti, acuzat de ANI de conflict de interese

Şeful biroului de urbanism din Floreşti, acuzat de ANI de conflict de interese
Şeful biroului de urbanism din cadrul Primãriei comunei Florești, județul Cluj, a fost acuzat de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) de conflict de interese în materie administrativã.

''În calitate de șef birou urbanism, Alexandru Lădariu a semnat o autorizație de construire având ca obiect „Continuare lucrãri autorizate cu AC nr. 94/14.04.2010 - construire bisericã ortodoxã", în condițiile în care documentația tehnicã pentru autorizarea executãrii lucrãrilor de construire/desființare a construcțiilor era elaboratã de S.C. AG Tektum S.R.L., societate comercialã în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea calitãțile de asociat și administrator", se arată într-un comunicat de presă remis de ANI. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „(1) Funcþionarul public este în conflict de interese dacã se aflã în una dintre urmãtoarele situaþii: a) este chemat sã rezolve cereri, sã ia decizii sau sã participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice și juridice cu care are relații cu caracter patrimonial".

Lădariu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese [...] constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective [...]".

„Persoana [...] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese [...] este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã [...] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului".

Comenteaza