Şeful Poliției de Frontieră Oradea: Traficul de persoane s-a redus foarte mult la frontieră

Şeful Poliției de Frontieră Oradea: Traficul de persoane s-a redus foarte mult la frontieră
| Foto: politiadefrontiera.ro

Şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar, a declarat că traficul persoanelor prin punctele de frontieră este foarte mult redus.

Aceasta după ce guvernul ungar a interzis tranzitul cetăţenilor care vin din ţările cu cod roşu.

Întrebat cum se explică totuşi prezenţa în Borş a unor persoane care au venit din Italia, chestorul consideră că, probabil, cei care au ajuns în cursul zilei să intre în ţară sunt cei care care au reuşit să intre în Ungaria înainte de miezul nopţii de 11 spre 12 martie, când a fost instituită măsura interzicerii.

"Oricum, traficul s-a redus foarte, foarte mult. Noi nu am primit nicio informare oficială de la vecinii unguri. Nu am primit absolut nimic oficial. Încerc să aflu ce se întâmplă pe la frontieră, şi pot să vă spun că traficul s-a redus foarte mult. Dar nu ne-au anunţat absolut deloc. Doar ce am citit şi noi în presa maghiară. Aşteptăm un demers al conducerii Inspectoratului General de Frontieră, de la Bucureşti, ca să ne informeze exact", a precizat Marin Bondar.

ITPF Oradea are în subordine toate punctele de trecere a frontierei şi graniţa româno-ungară din judeţele Bihor şi Arad.

Comenteaza