Elev clujean, locul 2 la olimpiada internaţională de Ştiinţele Pământului

Elev clujean, locul 2 la olimpiada internaţională de Ştiinţele Pământului
Elevii clujeni fac performanţă peste hotare. Un tânăr de doar 17 ani de la Liceul Nicolae Bălcescu a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului din Argentina.

Băiatul spune că cea mai mare concurenţă au reprezentat-o asiaticii. Profesorii şi colegii sunt mândri de performanţa elevului, transmite REALITATEA TV Cluj Andrei Moldovanu este în clasa a 11-a şi face parte din lotul internaţional de olimpici. Îi plac toate materiile de la şcoală, dar la olimpiada din Argentina şi-a dovedit cunoştinţele în domenii ca geologie, astronomie, oceanologie şi atmosferă.

"Am ţintit spre o medalie de aur, dar după ce am ajuns acolo şi am văzut la ce nivel sunt pregătiţi elevii din toată lumea, mai ales elevii din ţările asiatice, şi la ce nivel se dau subiectele, am fost foarte fericit şi cu o medalie de argint", a precizat Andrei Moldovanu, olimpic. Profesorii i-au observat talentul încă din clasa a 9-a.

"Ceea ce aperciez eu foarte mult la el este caracterul. Pe lângă capacitatea lui deosebită de învăţare, este un copil de caracter", explică diriginta Felicia Pălăcian. "Adovedit foarte multă tenacitate, rezistenţă de muncă pentru că nu este o olimpiadă uşoară. Am avut încredere că se va descurca la Ştiinţele Pământului pentru că ştie exact cum să îşi dozeze energia intelectuală", adaugă Claudia Vaida, profesoara de biologie. Medalia de argint al lui Andrei a stârnit admiraţia colegilor.

"Împreună cu doamna dirigintă câţiva colegi s-au dus să îl întâmpine la aeroport şi de atunci vestea a circulat foarte repede. Am aflat că a luat locul 2 mondial şi suntem foarte, foarte mândri de el", povesteşte unul din colegi. Andrei este hotărât încă de pe acum ca, la terminarea liceului, să urmeze o carieră în medicină.

 

Comenteaza