Eleva căzută de la etaj la Coșbuc a fost operată. "Cu o zi înainte a fost la un atelier ceramic și a fost foarte bine dispusă"

Eleva căzută de la etaj la Coșbuc a fost operată. "Cu o zi înainte a fost la un atelier ceramic și a fost foarte bine dispusă"

Eleva de 13 ani care a căzut joi de la etajul 3 al unei clădiri a Colegiului Național "George Cosbuc" din Cluj-Napoca, a fost operată aseară și se află internată la Neurochirurgie.

Eleva s-a prăbușit joi dimineața de la fereastra clasei sale, aflată la etajul 3. Directorul Colegiului Național "George Cosbuc" din Cluj-Napoca, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru Ziua de Cluj că fata a fost găsită după cădere de către personalul din cabinetul medical al școlii, care a auzit-o strigând după ajutor.

"Incidentul nu l-a văzut nimeni, pentru că s-a petrecut în lateralul clădirii, unde într-o parte este o clădire în construcție și în cealaltă este sala de sport, care la noi este închisă pentru reabilitare, e un gard imens și șantier. Și doamnele doctor, când au auzit acea bubuitură și au auzit strigătele de ajutor, de două ori, s-a auzit pentru că fereastra era întredeschisă și chiar în dreptul geamului lor s-a întâmplat. Dânsele au fost primele care au ajuns la ea, au sunat la 112 și li s-a spus să nu o atingă, dar au vorbit cu ea, fetița le-a spus numele, a fost conștientă tot timpul", a relatat Horațiu Bota Popa.

Momentele dinaintea incidentului au fost surprinse de camerele de supraveghere din clasă. Directorul școlii spune că imaginile au fost trimise poliției, care anchetează acum cazul: "Pe imagini se vede cum s-a urcat pe pervaz, apoi a coborât, a luat telefonul... apoi iar s-a urcat pe pervaz și nu se știe ce s-a întâmplat..."

Directorul Horațiu Bota Popa spune că fata este o elevă bună și că în această săptămână copiii au fost implicați în multe activități, la care a participat și aceasta.

"Noi suntem în 'Școala Altfel' săptămâna aceasta. Cu o zi înainte copiii au fost la un atelier ceramic în centru și ea și-a ales o bombonieră pe care a decorat-o, a fost foarte bine dispusă, a fost o activitate foarte reușită. Fetița e un elev bun, cam undeva în jur de 9", a spus directorul școlii.

După cele întâmplate, colegii fetei au fost consiliați emoțional astăzi de către psihologul școlii. Mai mult, având în vedere că la finalul anului școlar îi așteaptă examene, directorul a precizat că psihologul școlii se ocupă în special de elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

"Chiar acum am fost la copiii din clasa respectivă, pentru că doamna psiholog cu doamna dirigintă s-au implicat astăzi să îi consilieze emoțional pe copiii din clasa aceasta, vă dați seama că sunt afectați... Noi avem un singur consilier școlar la 1.525 de copii. Dânsa se implică preponderent la clasele de a VIII-a și a XII-a pentru orientarea școlară și profesională, tocmai ca să știe că au multe oportunități. Deci, chiar nu știm care ar fi fost motivul. V-am spus, fetița e un elev bun", a mai precizat Horațiu Bota Popa.

Eleva se află internată la ATI, după ce a fost supusă aseară unei operații la Neurochirurgie.

Comenteaza