Elevii de la liceul "Gheorghe Şincai" vor în continuare matematică

Elevii de la liceul
Aproximativ 25 elevi de la Liceul "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca au iniţiat astăzi un protest pentru a nu se desfiinţa clasele de real. UPDATE Potrivit profesorilor, aproximativ 500 de elevi s-au alăturat protestului.

Circa 25 de elevi de la liceul "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca protestează astăzi, în timpul pauzelor, alături de dascălii lor, pentru a nu se desfiinţa clasele de real din cadrul instituţiei de învăţământ.

"Noi am avut sută la sută promovabilitate la Bacalaureat, la matematică, iar absolvenţii profilului real sunt acum medici sau avocaţi foarte buni. Elevii de la clasele de matematică-informatică sunt ca într-o sferă, au la îndemână toate posibilităţile din lume, suntem singurul liceu care are clase de bilingv şi clase de matematică-informatică iar asta îi poate ajuta pe vitor pe elevi în orice domeniu", a spus profesoara de matematică Livia Ţâmbulea, de la liceul "Gheoghe Şincai".

Elevii spun că nu pentru ei organizează protestul, pentru că ei nu mai sunt afectaţi de o eventuală închidere a profilului, ci pentru colegii lor mai mici.

UPDATE Potrivit profesorilor aproximativ 500 de elevi s-au alăturat protestului.

Citeşte şi Prefectura intervine în problema profilului de la "Gheorghe Şincai"

 

Comenteaza