Elevii unei şcoli din Cluj, obligaţi să plătească taxă de protecţie. Ce au descoperit oamenii legii

Elevii unei şcoli din Cluj, obligaţi să plătească taxă de protecţie. Ce au descoperit oamenii legii
Un echipaj de jandarmi a identificat patru elevi care îşi obligau colegii să le ofere sume de bani în schimbul protecţiei.

Episodul a avut loc în zona Colegiului Tehnic Anghel Saligny, unitate de învăţământ situată pe B-dul 21 Decembrie 1989. În prezent, în incinta acestei şcoli învaţă şi elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu.

"La solicitarea conducerii Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny", un echipaj de jandarmerie din cadrul I.J.J Cluj aflat în patrulare în zona instituţiei de învăţământ a identificat patru elevi care îşi obligau colegii să le ofere sume de bani în schimbul protecţiei", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Celor patru tineri li s-au întocmit actele de sesizare a faptei şi au fost predaţi lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca pentru continuarea demersurilor legale, după cum transmit oficialii IJJ. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, cele patru persoane au fost duse la sediul unităţii de poliţie audiate, stabilindu-se următoarea stare de fapt: un minor în vârstă de 15 ani l-ar fi deposedat, prin violenţă, de suma de 5 lei, pe un coleg de-al său. În momentul de faţă, oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor exacte, urmate de demersuri pentru încadrarea faptei din punct de vedere penal: dat fiind faptul că este implicat un minor, trebuie făcute mai multe expertize pentru a se stabili dacă elevul poate fi tras la răspundere penală.

Directorii instituţiei de învăţământ nu au putut fi contactaţi telefonic. Pe de altă parte, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, pentru Ziua de Cluj, că nu a fost informat de către conducerea şcolii despre acest incident.

Comenteaza