Emil Boc a dat cep la un butoi de 30 de litri de bere

Emil Boc a dat cep la un butoi de 30 de litri de bere
În centrul Clujului se desfăşoară în aceste zile un festival care promovează economia germană. După câteva lovituri de ciocan bine plasate, primarul Emil Boc a reuşit să îşi toarne o halbă de bere blondă adusă la Cluj direct din Germania.

"Pentru prima dată dau şi eu cep la un butoi de bere. Am mai umblat cu cepul când eram acasă, ba la vin, ba la ţuică, dar la bere niciodată. E o plăcere să deschizi un butoi de bere nemţească, e gustoasă. Am şi gustat-o primul pentru că a ajuns pe mine prima dată", a spus Boc.

Clujenii s-au înghesuit să guste băutura germană, dar spun că preferă în continuare berea produsă în România. La festival, un litru de bere costă 12 lei, iar un vin nemţesc se vinde cu până la 85 de lei.

"O parte din bunătăţile din camion sunt deja prezente. Avem vinuri, bere, cârnăciori tradiţionali bavarezi, tot felul de alte preparate din carne specifice. Există meniuri pe mese, preţurile sunt foarte accesibile Preparatele nemţeşti au fost aduse şi ele direct din Germania, cu un camion frigorifig", a declarat Camelia Chiorean, organizatorul evenimentului.
Festivalul din centrul Clujului promovează economia germană în judeţ şi se încheie duminică.

 

Comenteaza