News alert Exclusiv Emil Boc, vaccinat chiar cu lotul de la AstraZeneca cu probleme

Emil Boc, vaccinat chiar cu lotul de la AstraZeneca cu probleme

Primarul Emil Boc a spus că a fost imunizat chiar cu lotul AstraZeneca, retras momentan de la vaccinare.

Primarul a spus vineri dimineața, la Ziua Live, că a verificat pe adeverința de vaccinare și a constatat că a fost vaccinat cu o doză de AstraZeneca din lotul ABV2856, pus acum de autorități în carantină.

"Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Asta-i viața... Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analizele de rigoare și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății populației. E bine că acel lot a fost pus în hold - în aşteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe", a spus, vineri, primarul Emil Boc la Ziua Live.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis, joi seară, că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind din lotul ABV 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi. 

Comenteaza