Episcopul Florentin Crihălmeanu: societatea trebuie să sprijine familia VIDEO

Episcopul Florentin Crihălmeanu: societatea trebuie să sprijine familia VIDEO
Societatea contemporană trebuie să sprijine prin legile pe care le dă familia creştină, evidenţiază episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, în scrisoarea pastorală pe care a formulat-o cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

"Societatea are datoria de a sprijini instituţia familiei, prin legi, care să favorizeze "cultura vieţii", iar în caz contrar legislaţia poate conduce la vătămarea instituţiei familiei şi a legii morale cu posibile consecinţe distructive asupra individului, a familiei şi a societăţii însăşi", arată Crihălmeanu în scrisoarea sa pastorală, al cărui mesaj l-a sintetizat în cadrul unei întâlniri cu presa, la sediul Episcopieigreco-catolice de Cluj-Gherla, de pe Bulevardul Moţilor.

Scrisoarea pastorală amintită este intitulată "Sfânta Familie şi familia sfântă: unitatea spiritului - legătura păcii şi este împărţită în trei secţiuni - prima are ca temă unitatea cu Dumnezeu, a doua - cu aproapele, iar a treia - unitatea în cadrul societăţii. Episcopul greco-catolic a subliniat faptul că sărbătoarea Crăciunului este una a bucuriei, a iubirii, a păcii şi a unităţii.

În scurtul său mesaj adresat prin intermediul presei cu ocazia Crăciunului, el a reiterat importanţa unităţii cu Dumnezeu, în familii şi între familii.

Arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu au adresat astăzi, prin intermediul presei, mesajele tradiţionale de Crăciun şi au vorbit pe scurt de scrisorile pastorale adresate credincioşilor lor.

Comenteaza