#șîeu. Propunere inedită la Cluj. Traficul auto, paralizat 15 minute

#șîeu. Propunere inedită la Cluj. Traficul auto, paralizat 15 minute

O clujeancă le-a propus şoferilor să se alăture campaniei #șîeu şi să se oprească în trafic timp de 15 minute. 

"Pentru informarea noastră, a tuturor, că tot suntem pe Info Trafic, ce zice lumea, ne oprim vineri, la 15:00?", scria o clujeană pe pagina de Facebook, Info Trafic jud. Cluj. Dacă unii şoferi au acceptat imediat provocarea, alţii au propus ca maşinile să nu blocheze străzile complet, ci să fie trase pe dreapta pentru a lăsa loc echipajelor de salvare, pompieri sau poliţie.

Cluj - România vrea autostrăzi! #șîeu

"Tu ce faci în 15 martie, la ora 15.00? Ia o pauză de 15 minute, să sărbătorim cu toții momentul inaugurării primului și singurului metru de autostradă din Moldova! Fă-ți o poză și pune-o atât pe profilul personal cât și în event, cu #șîeu! Împreună suntem puternici! De la lansarea ideii lui Stefan Mandachi în spațiul public, valul de susținere a crescut, nu doar în rândul “simplilor cetățeni”.

Managerii tot mai multor firme, mai mici sau mai mari, românești sau multinaționale, se alătură protestului impreună cu angajații lor; transportatori, taximetriști, ONG-uri, ba chiar și o echipă de fotbal (Poli Iași) și mai mulți primari (unii chiar PSD-ALDE) vor opri lucrul în 15 martie, la ora 15:00, pentru 15 minute", se arată într-un eveniment de protest postat pe Facebook. 

#șîeu. Propunere inedită la Cluj. Traficul auto, paralizat 15 minute

Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj

Oamenii de afaceri clujeni se raliază mișcării “România vrea autostrăzi”. Companii locale cu business-uri de zeci de milioane de euro în țară și în străinătate și cu sute de angajați își vor întrerupe activitatea vineri în semn de protest față de lipsa infrastructurii rutiere în România. CINE PARTICIPĂ AICI! 

Va fi inaugurat "Monumentul autostrăzii"

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a anunțat că a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un videoclip postat pe YouTube, el spune că a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând 500.000 km în 15 ani, de când are permis de conducere, dar şi că în ultimii 30 de ani pe şoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populaţiei unui oraș ca Alba Iulia.

„Monumentul autostrăzii“ va fi inaugurat în 15 martie, ca formă de protest faţă de faptul că acestei regiuni a ţării îi lipseşte infrastructura rutieră. Mandachi a anunţat că la ora inaugurării va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor şi hotelurilor pe care le administrează şi a provocat mai mulți oameni de afaceri să i se alăture. Fiecare susţinător nou este încurajat să provoace  alte trei persoane.

Comenteaza