Expert al Băncii Mondiale: proiectele ZMC în Pata-Rât sunt un model național

Expert al Băncii Mondiale: proiectele ZMC în Pata-Rât sunt un model național

Proiectele de desegregare și incluziune socială derulate de Zona Metropolitană Cluj în Pata-Rât au fost menționate ca un exemplu de bună practică la nivel național de reprezentanții Băncii Mondiale (BM) în România.

Astfel, Marcel Ionescu-Heroiu, specialist în dezvoltare urbană al BM a declarat, luni, 15 noiembrie, că asemenea abordări sunt recomandate de Banca Mondială pentru restul orașelor din țară. Declarațiile au fost făcute cu prilejul dezbaterii publice cu privire la Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Clujului. Redăm mai jos intervenția expertului BM pe această temă:

În paralel cu elaborarea SIDU, s-a elaborat și strategia de locuire a Clujului, prima strategie de acest fel elaborată de un oraș din România. O componentă foarte importantă este tot ce ține de locuințe sociale, un domeniu care știm că doare în Cluj. Este un domeniu unde societatea civilă a fost foarte implicată, vocală și activă, și unde sperăm noi ca lucrurile să avanseze. Programul care a fost deja implementat prin intermediul Zonei Metropolitane, cu fonduri norvegiene, de achiziție de locuințe sociale în comunități eterogene, este un exemplu de bună practică pe care noi încercăm oarecum să-l dăm și în restul țării. Genul acesta de abordări, este, considerăm noi, genul de abordare corectă. Deci, oarecum, integrarea unei familii dintr-o comunitate marginalizată într-o comunitate eterogenă, spre deosebire de construcția separată de locuințe numai pentru comunități marginalizate”. MAI MULTE AICI!

Comenteaza