Expoziţie inedită la Aeroportul Internaţional Cluj GALERIE FOTO

Expoziţie inedită la Aeroportul Internaţional Cluj GALERIE FOTO
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj a fost miercuri gazda deschiderii unei interesante expoziţii dedicate industriei aeronautice româneşti.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj au vernisat miercuri expoziţia "Istoria industriei aeronautice din România. Priorităţi româneşti în aviaţia mondială", cu prilejul „Zilei Internaţionale a Aviatiei Civile".

În cadrul expoziţiei au fost amplasate mai multe machete ale avioanelor lui Aurel Vlaicu şi Traian Vuia, dar şi fotografii înfăţişând repere importante din industria aeronautică românească.

Directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, a vorbit despre tradiţia pe care o are Clujul în ceea ce priveşte aviaţia militară şi civilă dar şi despre faptul că oraşul a devenit un centru aviatic important al României, cu un trafic de aproape 2 milioane de pasageri în 2016 şi cu obiectivul de a atinge 3 milioane de pasageri în 2017.

De pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj vor fi operate 17 noi destinaţii regulate în perioada 2016-2017, ajungându-se la un total de 41 zboruri regulate spre 18 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

La eveniment au mai luat cuvântul vicepreşedintele Consiliului Judeţen Cluj, Vakar Istvan, Laurenţiu Buzenchi, preşedintele ARPIA CLUJ, alţi reprezentanţi ai aviaţiei civile române, printre catre comandorul (r) Gheorghe Coman, care a primit o diplomă din partea aeroportului clujean şi un tort aniversar.

Expoziţia a fost deschisă în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri ale aeroportului şi va funcţiona în perioada: 07.12.2016 -18.04.2017.

 

 

Comenteaza